Citronbiskvier

Nu drar snart karavan Cabrera norrut, vågar inte ens tänka på allt som ska in i bilen (och den där känslan att man har glömt något!). Det lustiga är att vi har det mesta i stugan: kläder, skor, badrumssaker, sängkläder. Men ändå blir bilen full varenda gång vi ska åka. 
Det ska bli skönt när vi är på plats och får vara tillsammans i min lilla släkt!
 
Vill önska er alla en härlig påsk och en skön ledighet. Kanske finns lite extra tid att baka ;), är det så kommer här ett litet påskfikatips: ljuvliga citronbiskvier. Dessa har jag gjort lite "påskanpassade", istället för det typiska lite toppiga utseendet så har dessa blivit omvandlade till fågelbon med ägg.
 
 
 
Citronbiskvier
 
200 g mandelmassa
2 äggvitor
3/4 dl socker
 
150 g smör
2 1/2 dl florsocker
2 äggulor
1 citron
 
200 g vit choklad
Ev chokladägg
 
Sätt ugnen på 200 grader. Riv mandelmassan fint på rivjärn. Blanda mandelmassan med äggvitorna och sockret, rör till en jämn smet. Klicka ut  på en bakpappersklädd plåt, det blir 15-20 st beroende på hur stora man vill ha dom. Grädda mitt i ugnen 8-10 minuter. Låt kallna på galler.
 
Vispa mjukt smör och florsocker riktigt ljust och poröst. Tillsätt gulorna, en i taget och vispa ordentligt mellan varje. Tillsätt rivet citronskal från hela citronen och saften från halva och vispa till en jämn kräm. Bred ett tunt lager smörkräm på mandelbottnarna och spritsa sen en kant på bottnen (vill man ha vanliga biskvier brer man bara på smörkrämen på bottnarna). Ställ kallt en halvtimme.
 
Smält chokladen och låt svalna något. Doppa de kalla kakorna i chokladen, ställ kallt att stelna.
Garnera ev med små chokladägg.
 
Happy baking /Gabriella
1 Anonym:

skriven

Synd at jag inte får smaka alla läckerheter.

Kommentera här: