Glutenfria brownies

Endast en arbetsdag kvar innan en härlig påskledighet. Vi åker som sagt till stugan över påskhelgen och det är en del fixande som ska klaras av innan dess. Måste handla klart till barnens påskpåsar, vill gärna köpa lite "saker" istället för bara godis, inte helt enkelt. Det löser sig nog när man går runt i butikerna, då är det väl lätt att det blir för mycket istället ;)
Har lite bröd att baka, lite mat att handla och framför allt lite kakor att baka innan vi kan sätta oss och vänta på påskharen.
 
Idag gjorde jag ett försök att baka glutenfria brownies, min fina kusin är glutenintolerant och jag tycker det är kul om alla kan äta samma saker. Kakorna blev helt klart godkända, tror ändå att de blir ännu bättre med någon sorts fudgeglasyr som grädde på moset. Återkommer med ett utlåtande från kusinen efter påsk! :)
 
 
 
Glutenfria brownies
 

125 g smör
100 g mörk choklad
2 ägg
1 1/2 dl socker
1 1/2 dl farinsocker
2 tsk vaniljsocker
2 dl potatismjöl
2 tsk bakpulver
1/2 dl kakao
1 nypa salt
 
Sätt ugnen på 180 grader. Smält smör och choklad i en skål i micron eller över vattenbad på spisen. Vispa ägg, socker och vaniljsocker luftigt. Blanda potatismjöl, bakpulver, kakao och salt. Sikta ner de torra ingredienserna i äggvispet, häll i chokladsmöret och vänd runt till en jämn smet.
Häll smeten i en form (ca 20 x 30) med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 30 minuter.
 
Lycka till /Gabriella

Kommentera här: