Morotslimpa och hembakat
Vi har haft ett litet namnsdagsbarn i familjen. Vi brukar väl inte fira med buller och bång direkt men ett litet uppvaktande brukar det bli och det viktigaste av allt: ett tillfälle att baka ;)
Nu råkade just denna namnsdag infalla samtidigt som min långa arbetsdag så jag fick knappt träffa namnsdagsbarnet. Tur hon är så liten än så hon inte riktigt har koll på dagarna, det hade i alla fall blivit en liten glass hos farmor.
Får bli lite chokladbollar till helgen. Dom går snabbt att göra, uppskattas av det flesta och svåra att motstå. Här är mitt recept på dessa smaskiga bollar:

Mina chokladbollar
100 g. mjukt smör
3/4 dl. socker
1/2 dl. råsocker
2 1/2 dl. havregryn
3 msk. kakao
1 tsk. vaniljsocker
50 g. mörk choklad
3 msk. kallt starkt kaffe
Blanda allt, rulla bollar. Rulla i kokos eller pärlsocker.
Alternativ: Prova att rulla i hackad mandel eller krossade polkagrisar. Man kan också tillsätta några droppar karamellfärg i kokos eller pärlsockret innan man rullar bollarna däri.
Vill man variera smaken ytterligare på sina chokladbollar kan det vara gott att riva i lite apelsinskal i smeten, använda smaksatt choklad, kardemumma eller syltad ingefära.
När jag handlade mat sist "råkade" jag få med mig tidningen Hembakat i vagnen, som alltid är fylld med massa goda recept och inte minst ett uppslag med recept från Roy Fares!
Tekakorna från förra brödbaket tog slut i ett nafs så det fick bli brödbak igen. I tidningen fanns ett recept på morotslimpor så dessa prövades. Saftiga och goda, kommer absolut att baka dessa igen!

Snart är det helg, då blir det mer bakning! Kliar redan i bakfingrarna!!
Kram Gabriella