Nyttig glass

Strax på väg till husvagnen, blir ett matstopp på IKEA på vägen, skönt att slippa ställa sig att laga mat det första man gör när man kommer dit. Inte den mest spännande fredagsmaten men den fyller sin funktion :)
 
Var bara tvungen att tipsa om ännu ett gott och nyttigt alternativ. Glass!! Jag är verkligen helt galen i glass och får jag välja så väljer jag vanlig gräddig glass alla dagar i veckan (helst Ben & Jerry double baked!) men denna glass funkar allt nån gång ibland. Gjorde en naturell variant men tror den blir ännu godare med nån smak (lime, hackad choklad eller bär)
 
Tro nu inte att jag har blivit något hälsofreak utan jag försöker bara hitta goda alternativ som kan funka när man känner att volangerna runt midjan bara blir större eller när man vinkar till nån och gäddhänget slutar vinka en kvart efter att man slutat vinka...
 
 
 
Kokosglass med vanilj
 

250 ml kokosmjölk (inte light)
1 vaniljstång
 
Häll kokosmjölken i en skål, rör ihop den så den blir krämig. Skrapa ur vaniljstången och blanda i fröna. Frys i en bunke eller gör glasspinnar. Jag frös över natten men 4-5 timmar borde nog räcka beroende på om glassen ligger i en bunke eller i portionsbyttor.
 
Snart blir det smörigt och gräddigt igen, lovar ;)
 
Kram!

Kommentera här: