Havreflarn med choklad
Bakade ju havreflarn häromdagen och får man oväntat besök eller inte vill spendera hur många timmar som helst i köket en dag så finns det några recept som går turbosnabbt, havreflarn är verkligen ett sådant toppenrecept! Röres ihop på nolltid, gräddas på 6-7 minuter och kallnar på några ögonblick. Vill man och har tid kan man göra dessa knäckiga härliga flarn till både korgar eller små taco-skalsliknande formar. Jag provade att göra rullar en gång men då får man var snabb och ha rediga kocknävar. Alla dessa former måste böjas till när flarnen är varma.
Denna gång blev det "orörda" platta flarn men jag pimpade till gobitarna med lite smält choklad, svårt beroendeframkallande!!

Havreflarn med choklad
150 g smör
2 dl socker
2 dl mjöl
2 dl havregryn
1/2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1/2 dl ljus sirap
1/2 dl mjölk
100 g mörk eller ljus choklad
Sätt på ugnen på 175 grader.
Smält smöret i en kastrull på spisen. Blanda i övriga ingredienser i smöret, rör ihop till en smet.
Klicka ut smeten på pappersklädd plåt (1-1 1/2 tsk stora klickar), klicka ut smeten glest, de flyter ut rätt rejält under gräddningen. Grädda 6-7 minuter, de ska bli gyllene.
Låt kakorna svalna något innan man ev gör formar av flarnen, anars kan de svalna på plåten och sedan flyttas över till galler för att kallna helt.
Smält chokladen och ringla över flarnen, låt stelna i kyl.
Mumsa på!!