Krusbärskaka
Sitter i stugans uterum och lyssnar på regnet som smattrar på taket, inte för att det är vad man vill höra så här i slutet av juli men nu börjar jag förlika mig med sommarens kyla och brist på sol (och det känns en aning lättare att börja jobba igen).
I två dagar har jag och barnen varit i skogen och letat blåbär och kantareller, vi har väl inte hämtat hem några enorma mängder av varken svamp eller bär men att gå i skogen är så fridfullt och passande i denna "sommarvärme". Hoppas på fler turer och större fynd.
Vill jag vara säker på storfynd så är det vinbär och min trädgård hemma som gäller, buskarna lyser så vackert röda av alla klasar. I förrgår gjorde största dottern saft, jag är inget fan av saft men hemmagjord är svårslaget i dryckesväg.
Vi har även ett par buskar med krusbär och det blev en skål med dessa lilagröna godingar också, dessa landade i en seg härlig kaka med kardemumma och mandelmassa.

(får be om ursäkt för de senaste kassa bilderna, glömde kameran i husvagnen :(
Krusbärskaka med kardemumma och mandelmassa
2 ägg
1 3/4 dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk mald kardemumma
200 g mandelmassa, finriven
200 g krusbär
75 g smör, kallt
1 tsk bakpulver
1 tsk mald kardemumma
200 g mandelmassa, finriven
200 g krusbär
75 g smör, kallt
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en ugnsfast form/pajform
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver och kardemumma. Sikta ner det i äggblandningen.
Vänd ner den rivna mandelmassan. Häll smeten i formen.
Strö över krusbären på smeten och hyvla över smöret.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 40 min.
Servera med lättvispad grädde, vaniljsås eller glass.
Enjoy!