Kadayif
Går in på mitt andra dygn utan mat, med undantag för lite yoghurt (och morotskaka?!? Torsdagskakan ni vet...)
Tänkte att efter ett tag går det nog bra att äta men det värker i varenda tand när ja ska tugga så jag kör på yoghurt idag igen. Beach 2015 här kommer jag!!!!
Jag måste verkligen kunna äta tills på söndag då blir det kalas här och jag ska testa lite nya recept. Hittade min pärm med tidningsurklipp och där finns massa gosaker, glömde föresten skriva att den franska hallonkaka var ett utklipp men från vilken tidning har jag tyvärr ingen aning om.
Förra helgen tror jag det var, så testade jag verkligen ett nytt recept. Jag jobbar ihop med en kvinna som har sina rötter i Turkiet och för ett tag sedan blev vi på jobbet hembjudna till henne, då bjöd på turkisk mat, såå himla gott det var, fräscha goda smaker. Hon bjöd oss också på en efterrätt som var så spännande och fantastiskt god och när vi frågade vad som var i säger människan mozarella!!!! Ja ni hör själva, helt galet och väldigt nytt. Jag har då aldrig haft nån mozarella i någon efterrätt jag gjort.
Man köper en speciell deg som finns i Orienthallen (om man bor i Uddevalla) eller i liknande affärer. den finns i frysen (jag irrade runt i hyllorna), kallas tydligen också för majshår, degen ser ut som det där "håret" som finns på färska majskolvar :)

Kadayif
1 pkt kadayif
200 g smör, mjukt
2 pkt mozarella, avrunnen
4 dl vatten
4 dl socker
2 msk citronsaft
Ta fram kadayif-degen och låt den ligg framme och torka i ca 1 timma.
Koka upp socker och vatten i en kastrull, koka tills sockret löst sig. Tillsätt citronsaften och koka ytterligare några minuter. Ställ kallt.
Blanda smöret och degen, knåda ihop det med händerna. Ställ åt sidan. Sätt ugnen på 230 grader.
Riv mozarellan. Dela degen i två delar, lägg ena halvan i en ugnsform och tryck ut den jämnt över botten. Strö över mozarellan och pressa med handen över hela. Lägg på resten av degen och pressa hela härligheten till en kompakt kaka.
Grädda mitt i ugnen i ca 15 min, den ska få lite färg. Häll över sockerlagen direkt formen tagits ur ugnen.
Servera direkt och med vaniljglass.
Himelskt!