Lördagslimpor
Veckorna går i ett rasande tempo trots att jag är hemma och inte har haft så mycket att göra, förutom att ta hand om jordens goaste unge förstås ;)
Har jag inte haft några planer i veckan så är helgen fullbokad, bara trevliga saker men ändå. Idag är det öppet hus på Kulturskolan och då ska det testas att spela på instrument, jag röstar på blockflöjt eller något annat lite tystare instrument ;). Får se vad som lockar mest!
Äter ni sen frukost så har jag här ett recept på goa limpor från Leila. Det är formfranskor men det går lika bra att äta utan att rosta, känns inte helt ok att rosta färskt bröd. Men får det ligga några dagar så kan ni rosta med gott samvete ;). Våra limpor försvann i ett nafs så det blev inget kvar att rosta.

Leilas formfranska
50 g jäst
5 dl fingervarmt vatten
2 tsk honung
2 tsk ljus sirap
1 dl olivolja
1 1/2 msk flingsalt
2 dl durumvetemjöl
10-11 dl mjöl
Smula jästen i en bunke, tillsätt vatten, honung, sirap, olivolja och salt. Tillsätt mjöl tills du får en smidig deg.
Jäs under bakduk ca 40 minuter.
Smörj 2 brödformar och "bröa" med sesamfrö eller vallmofrö (mjöl går också bra)
Dela degen i två delar och forma till limpor, lägg dessa i formarna och jäs övertäckta i ca 30 minuter.
Sätt ugnen på 200 grader.
Pensla limporna med lite vatten och strö över flingsalt. Grädda i mitten av ugnen 25-30 minuter. Låt limporna svalna på galler.
Kramar