Mormors chokladlängder

Min mormor är en bullmormor! Ja så är det, hon bakar flera gånger i veckan och kommer man på besök då är det kaffe och fika som gäller, tror faktiskt aldrig jag vart där utan att ha stoppat i mig något bakverk.
 
Mormor prövar ibland några nya recept hon hittat i någon tidning men för det mesta är det samma kakor det bjuds på och på något sätt är det så det ska vara, en sorts trygghet att man vet vad man får hemma hos mormor. Och gott är det, inget snack om den saken! Jag har några favoriter, några kakor som är sådär goda så man känner att man skulle kunna ersätta dagens alla mål och bara äta kakor :)
 
Skrev tidigare ett inlägg om kolakakor med choklad och nämnde då att det finns några andra småkakor som är mina absoluta favoriter och här är dom: mormors chokladlängder. Påminner väl lite om kolakakor till utseende och tillvägagångssätt men dessa är snäppet godare, i alla fall i min smak.
 
 
 
Mormors chokladlängder
 
100 g mjukt smör
1 dl socker
1 msk sirap
2 1/2 dl mjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
100 g mörk choklad, hackad
1 dl hasselnötter, hackade
 
Sätt ugnen på 190 grader. Blanda ihop alla ingredienserna. Rulla till två långder, lägg på plåt och platta till längderna något. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter. Låt ligga några minuter och skär sedan sneda längder medan kakorna fortfarande är varma. låt kallna helt på plåten.
 
Glöm inte att ändbitarna tillhör kakamakarens mun ;)
 
Happy baking! /Gabriella