Kardemummakakor

Lämnat stora tjejerna på skolan, en liten tjej hemma med ögoninflammation och en liten gosse sovandes i vagnen. Ja då unnade sig denna mamman en kaffepaus. Känner dock att jag snart behöver en terapeut för varje gång min bakdel landar på en stol/soffa så känner jag att jag gör nåt "fel", det finns ju sååå mycket annat att göra. Inser själv att jag är lätt störd när det kommer till detta. För hur mycket jag än skulle hunnit med på en dag så hade jag ändå bara tänkt på det jag INTE hunnit med att göra. Varför gör jag så här mot mig själv?!? Än så länge infinner sig inte dessa skuldkänslor när jag bakar, för lite hembakat "måste" man ju ha hemma ifall man får oväntat besök! Skönt!
 
Vår lilla Nisse som bor här hemma bjöd tjejerna på hembakat häromdagen. Jo visst, det var både mjölspår och använda köksredskap när tjejerna kom hem från skola/förskola. Själv hade jag vart ute på promend så jag hade inte sett någonting. Lyckligtvis lämnade Nissen receptet så jag fick gjort en omgång av dessa kakor jag också. Det var tydligen ett recept från självaste tomtemor! Måste säga att hon kan den där tomtemor!! (och den tanten får säkert aldrig dåligt samvete)
 
 
 
Sega kardemummakakor
 
200 g. mjukt smör
 2 dl socker
2 msk sirap
1 msk nymalen kardemumma
3 dl mjöl
1 1/2 tsk bakpulver
 
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smör, sirap och socker ljust. Blanda mjöl, bakpulver och kardemumma, vänd ner i smöret och blanda ihop till en deg. dela degen i två delar och rulla ut till längder. Lägg på pappersklädd plåt och platta till. Grädda mitt i ugnen i 10 minuter.
Skär snittar medan längderna fortfarande är varma. Låt svalna något på plåten och lägg sedan över dem på galler så de får kallna helt.
 
Köss!