Mjölkchokladcookies

Vi bor verkligen i väskor den här sommaren, visst landar vi i husvagn, hem och sommarstuga och har det gott men så fort vi är hemma är det tvätt och ny packning som gäller. Efter inköp av ny tvättmaskin känns det helt ok faktiskt, den är toppen och efter två tvättar är stora tvättberg som bortblåsta.
 
Nu är vi hemma och tvättar och packar på nytt, men den här gången väntar en liten minisemester i vår vackra huvudstad. Barnen är mer än laddade. Vi tänkte hinna med Junibacken, Vasamuséet, Skansen, Mall of Scandinavia och helst lite planlöst strosande också. Ja vi får se vart vi landar, barnen ser just nu mest fram emot att bo på hotell och få äta hotellfrukost. Till och med resan upp är förväntansfull med flera matstopp och filmmys i bilen. Just nu känns allt soligt och rosaskimrande men jag tror knappt det finns en enda tur med familjen Cabrera som gått helt friktionsfritt :)
 
Eftersom lillprinsen ska äta med jämna mellanrum och slippa sitta för länge i bilstolen så får det bli frukost-, lunch- och fikastopp. Och som den bakfantast jag är så startade jag naturligtvis med fikakorgen. Doften av nybakade cookies spred sig i huset igår kväll och i dessa blev det mjölkchoklad i stora bitar.
 
 
 
Mjölkchokladcookies
 
175 g smör
1 1/2 dl socker
1 dl råsocker
2 tsk vaniljsocker
1 ägg
1 nypa salt
4 dl mjöl
1 dl havregryn
1 1/2 tsk bikarbonat
150 g mjölkchoklad +50 g att strössla över
 
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa rumsvarmt smör, socker, råsocker, vaniljsocker och salt pösigt. Tillsätt ägget och vispa igen. Blanda mjöl, havregryn och bikarbonat och blanda till en deg. Vänd i grovt hackad choklad.
Rulla bollar och lägg på pappersklädda plåtar. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter.
Ta ur ugnen och strö över lite hackad choklad om du önskar, låt kakorna ligga kvar på plåten några minuter innan de flyttas till ett galler där de får kallna.
 
Enjoy!