Cheesecake med lemon curd

Dagen började i strålande sol och vi åkte och badade. Ja jag kanske ska berätta att vi försökte med detta konststycke (ja det känns i alla fall så denna sommar) redan igår.
Mina föräldrars sommarstuga ligger vid en sjö så vi brukar ibland passa på att "tvätta" hunden när vi är där. Igår var det uppehåll på förmiddagen så då tänkte vi passa på. Barn och hund in i bilen, iväg till en enskild strand och vi hann nog inte mer än köra av gräsmattan innan värsta skuren kom.
Vi trotsade regnet och tänkte att "det går nog över" och "det är ganska mysigt att bada i regn". Ja det är mysigt att bada i regn men det är inte så mysigt att ta på sig sjöblöta kläder efter doppet.
Fem blöta arma varelser traskade tillbaka till bilen klädda i blöta handdukar. Hunden blev ren i alla fall...
 
Betydligt skönare att bada idag och jag vågade hoppa från trampolinen (har sagt att jag är gammal när jag inte längre vågar hoppa, än så länge är jag ung ;)
 
Hemma väntade en frysen cheesecake. Mamma hade lite ingredienser hemma som blivit kvar vid en tidigare middag. Stora dottern blev sugen på cheesecake så vi svängde ihop en syrlig svalkande efterrätt med smak av lemon curd, mascarpone och maränger.
 
(fortfarande mobilbild :(
 
Cheesecake med lemon curd, mascarpone och maränger
 
 
12 digestivekex
100 g smör
2 tsk vaniljsocker
2 äggulor
1 1/2 dl socker
250 g mascarpone
3 dl grädde
1 1/2-2 dl lemon curd
10-15 maränger
 
Krossa kexen eller kör dem i en mixer, blanda i vaniljsockret. Smält smöret och vänd ner detta i smulorna. Tryck ut smulorna i botten och upp på kanterna av en springform, ställ kallt.
Vispa gulor och socker vitt, rör ner mascarponeosten. Vispa grädden fast. Blanda äggvispet, grädden och lemon curden till en jämn smet.
Häll hälften av smeten över botten, lägg på marängerna och häll på resten av smeten. Frys i minst 5 timmar.
Ta fram en stund innan servering.
 
Kram!