Saftiga morotsfrallor

Precis hemkommen efter en helt underbar helg i husvagnen. Vi åkte ut i fredags, stannade till vid affären och köpte lite plockmat. När alla kassar och väskor var inpackade i husvagnen tände vi ljus och mumsade ostar och kex, potatissallad och grillad fläskfile, plus lite annat. Det är så mysigt och fridfullt så det är svårt att ta sig hem när söndagen väl kommer.
 
I lördags visade sig solen och det blev promenad till stranden och uteliv mest hela dagen. Precis när middagen var klar gick strömmen i hela området, det blev tacos i värmeljusens sken. Strömmen var borta ett tag så när vi skulle lägga oss var det 14 grader inne i husvagnen!! Fötterna hamnade i strumpor och extrafiltar fick plockas fram, där låg vi och kurade tätt ihop och tittade på TV, går inte att klaga på det heller direkt.
 
När vi väntade på att stora tjejen skulle komma hem från skolan i fredags bakade vi lite bröd, saftiga morotsfrallor som var riktigt smarriga.
Här kommer receptet! :)
 
 
 
Morotsfrallor
 

5 dl kokande vatten
2 1/2 dl havregryn
1 msk salt
50 g jäst
2 msk mörk sirap
2 medelstora morötter
2 dl rågsikt
5-6 dl mjöl
 
Häll havregrynen i en bunke, koka upp vattnet och häll detta och saltet över havregrynen. Låt stå i 20 minuter.
Smula jästen i en degblandare, häll över havregröten och blanda tills jästen har löst sig. Tillsätt sirap och finrivna morötter, blanda ihop.
Tillsätt rågsikten och nästan allt mjöl, kör i ca 5 minuter. Tillsätt ev mer mjöl om degen känns lös. Jäs 1 timme.
 
Ta upp degen och dela i 8 bitar. Rulla till bullar och lägg på pappersklädda plåtar. Jäs 45 minuter.
Sätt ugnen på 225 grader.
Grädda i 10-12 minuter. Låt kallna på galler.
 
Mumsa på!! ;)