Panikgodis

"Man tager vad man haver" sa Cajsa Warg, ja det har man då både hört och sagt mer än en gång. Och precis den känslan har jag vissa kvällar när jag är så godissugen så jag nästan är på väg i pyamas och foppatofflor till affären för att köpa något gott (detta efter att jag har gått igenom varje skåp/låda grundligt minst tre gånger).
Brukar dock hejda mig och komma till sans. De flesta gånger räcker det att stoppa någon gammal torr maräng, som blivit över från nåt barnkalas, i munnen.  Och har man, som i mitt fall där hela familjen utom jag är i husvagnen, inte handlat på typ en månad (så det inte ens finns en endaste gammal maräng att stoppa i munnen) ja då kryper jag på väggarna..
 
Härom dagen så sprutade sötsuget ur öronen på mig (värre än vanligt alltså). Gick igenom skåpen och hittade en chokladkaka i skafferiet, men denna var av det mörkare slaget och jag är inte så förtjust i att äta mörk choklad rätt upp och ner. Men man kan ju hotta upp den lite i alla fall och vad tar man då när man har ett skafferi och ett kyl som gapar tomt? Jo flingor, härliga krispiga corn flakes. Då mina vänner får man knaprigt chokladigt och fruktansvärt fult godis men det fyller sin funktion och kvällen blir en smula mer angenäm.
 
 
 
Fulgodis ;)
 

200 g mörk choklad (eller ljus eller vad du nu har hemma)
2-3 dl cornflakes (eller rice krispies eller nötter eller vad du nu har hemma)
1/2 dl grädde (eller skit i det om du inte har någon hemma)
1 tsk vaniljsocker (om du har hemma)
 
Smält choklad och grädde, häll i flingorna och vaniljsockret, blanda. Alt 1: skeda upp i små formar, kyl och ät. Alt 2: Lägg allt på ett fat, kyl, skär upp när det stelnat. Alt 3: ät utan att kyla!
 
Kram i sweetland!