Nicecream

Fredag innan höstlov, underbart härligt. Vädergudarna är med oss och det är så där härligt som man vill att hösten ska vara. Nu väntar jag, yngsta dottern och lilleman på att de stora tjejerna ska komma hem från skolan (och att pappan ska vakna) så vi kan ha en go ledighet tillsammans.
 
Jag och dottern ska fördriva tiden med en förmiddagsfika och lite memory-spel (jag är så hopplöst dålig på memory till dotterns stora glädje). Julkakorna som bakades igår ligger risigt till...
 
När skolbarnen kommer hem bjuds det på fredagsmellis och idag blir det nicecream, godaste nyttigaste glassen man kan tänka sig. Har ni inte provat detta måste ni bara göra det inom kort. Denna glass går att äta till mellis eller lunch (!?!) eller när man är sugen på något gott på kvällen eller varje dag när det är varmt ute (eller strunt i det föresten, året om såklart), med gott samvete dessutom! 
 
Nu för tiden blir det sällan banankaka som det alltid blev förr när jag hade några tråkiga brungula bananer över som ingen vill äta. Nu fryser jag alltid bananerna i bitar och väntar tills glassuget sätter in. Jag blir nästan sur om alla bananer äts upp :(
 
Vill man kan man gotta till det med topping för extra godiskänsla och man kan smaksätta glassen med allt möjligt, min favorit är choklad med jordnötstopping! Så gott!! 
Inte bara god utan även laktosfri, mjölkfri, glutenfri, nötfri (utan topping), passar veganer och de flesta helt enkelt!
 
 
 
Nicecream
 
2 bananer (frysta i bitar)
3/4 dl havremjölk (eller annan växtmjölk)
2 msk kakao
 
Mixa allt slätt och ät direkt!
 
Smaksättningar:
Vaniljpulver
Lakritspulver
Bär
 
Topping:
Jordnötssmör (slät eller med bitar)
Smält choklad
Dadlar (som mixas länge med lite vatten)