Brödbak a la Leila

När jag bakar blir det för det mesta kaburkar och kakfacket i frysen som fylls på, inte lika ofta bröd. Eller bröd kan det bli lite då och då men då blir det samma sort gång på gång. Drömmen är ju att ha en välmatad surdeg på gång och frasiga nybakade fougasser och levainer och allt vad det heter men så ser det ju inte riktigt ut...kanske nån gång. Men nu ska man verkligen inte föringa "vanligt" hederligt bröd för inte är det mycket slår doften och smaken av nybakat, vad det än må vara.
 
Är det något bröd jag gör, rätt ofta, så är det Leilas (mammas) tekakor. Lätta att slänga ihop och väldigt goda, hela familjens favorit. I helgen blev det dubbel sats av dessa gobitar och medan jäsning pågick slängde vi ihop en sats med Leilas scones till söndagsfrukosten. Det blev en riktig mammalyx-frukost! Barnen satt framför tv:n en stund när de var klara och vår gulliga tidningskille hade precis kommit förbi med tidningen så det blev långfrukost. 
 
 
 
Efter frukost och morgonbestyr packades familjen ihop och vi åkte till svårföräldrarnas sommarstuga för att få lite lantluft i näsan och hunden fick sträcka ordentligt på benen. Det blev korvgrillning till lunch och på barnens begäran även marshmallows över glöden. Livskvalitet när den är som bäst!!
 
 
Kram /Gabriella