Sockerchock
Darrar av allt socker som befinner sig i denna kropp just nu. Det har vart godis, det har vart efterrätter och en slät kopp kaffe: glöm det!
Inser själv att jag är så sockerberoende att jag måste köra en avvänjning på riktigt. Ju mer socker jag äter desto mer vill jag ha. Är för tillfället själv hemma då mannen jobbar och barnen njuter av sitt påsklov i sommarstugan med mormor och morfar. När jag inte har guldklimparna runt mig går jag runt som en osalig ande och letar godaker (hittade 2 stackars praliner som låg och skramlade i en aladdin-ask och lyckan var total)
Blev så baksugen så just nu står en kladdkaka i ugnen, en turbovariant ifall nån (läs: jag) någon gång skulle bli akut sockersugen och behöva en quick-fix inom loppet av 30 minuter! Här skulle jag kunna ljuga och skriva ett snabbt recept om ni skulle få oväntat besök men detta recept uppfanns av helt egoistiska skäl.
Imorgon börjar en detox, måste skärpa mig så jag inte överför detta beteende på mina barn. Sött är gott men lagom är bäst....eller nä så är det inte, sött är gott och man lever bara en gång men träna lite också och njut lite mer sällan. Det blir bra tror jag.
Vill tillägna detta recept till min hund som tvingar ut mig på långa promenader. Utan dig Samson hade jag på allvar rullat fram, tack!! (Och jag ska inte äta av kladdkakan...bara titta)

Mjölkchokladkladdkaka
150 g smör
200 g mjölkchoklad
3 ägg
2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 nypa flingsalt
2 dl mjöl
1 tsk bakpulver
Sätt ugnen på 175 grader. Spänn fast ett bakplåtspapper i en springform, smöra botten och kanter (strunta i bröandet, det finns tid att spara ;)
Smält smör och choklad på svag värme på spisen eller i micron.
Vispa ägg, socker och vaniljsocker en liten stund med handvisp (går fortare då!)
Häll i chokladsmöret och salt, blanda. Häll i mjöl och bakpulver och rör till en jämn smet. Häll i formen och grädda mitt i ugnen 15-18 minuter.
Låt kallna eller ät ljummen om tiden är knapp. Glöm inte den vispade grädden till :)
Nästa inlägg kanske blir av nyttigare karaktär. Nu ska chiafrön läggas i blöt och jag ska göra "plankan".
Kramar!!