Back to work

Imorrn börjar allvaret igen. Fyra veckors ledighet är över för denna gång, det är som vanligt med blandade känslor man återgår till arbetet. Till min stora fasa verkar det bli någon sorts högsommarvärme nästa vecka, det kunde ju kvittat. Bara att bita ihop och hoppas att de stackars björnbären mognar så jag har något att plocka de närmsta helgerna framöver.
 
Den här helgen har bjudit på fotboll och bara fotboll. Stora dottern har spelat Oddebollen ute på Landbadet. Tyvärr gick det inte så bra som tjejerna ville men de bjöd på tufft motstånd och det märks hur mycket de utvecklats sen förra året. 
 
Minsta dottern ville inte följa med på någon fotboll så hon har vart på landet hos farmor och farfar. Efter fotbollsspelandet var över åkte vi ut och hämtade henne och det är bäst att inte komma tomhänt till farfar så helgens tänkta efterrätt fick bli fika istället. Farfar verkade nöjd ;)
 
(sista sorgliga mobilbilden nu!)
 
Kladdkaka med mjölkchokladganache och rostad majs
 

150 g smör
1 dl socker
1 dl råsocker
2 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
3/4 dl kakao
2 ägg
2 dl mjöl
1 tsk bakpulver
 
200 g mjölkchoklad
1 dl grädde
1 tsk smör
1 dl rostad majs (naturgodis)
flingsalt
 
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret, blanda i resten av ingredienserna. Rör till en jämn smet. Häll i en pajform och grädda 18 min. Ta ut och låt svalna.
 
Hacka chokladen, koka upp grädden och slå den över chokladen. Rör till en jämn smet och tillsätt smöret, rör till smöret smält.
Häll chokladen över kakan.
Krossa majskärnorna i en mortel eller lägg dem i dubbla påsar och banka med en kavel eller dyl.
Strö över majsen och lite flingsalt. Servera ljummen eller kall med lättvispad grädde eller vaniljglass.
 
Enjoy!
1 Anonym:

skriven

Farfar var mycke nöjd!😎😎😎😎😎😎😎

Svar: Underbart!! :)
Gabriella

Kommentera här: