Dubbla chokladkakor
Säger inget om vädret va?!?
Igår var familjen, kusinerna, farbror M och farmor i Lysekil. Vi gick på Havets hus och åt svindyr skräpmat :). Tjejerna var nöjda med Havets hus men jag får nog säga att jag inte är så jätteimpad. Men nu har vi gjort det så nu behöver vi inte åka dit på ca 10 år igen...
Något som jag däremot aldrig slutas fascineras av är västkustens miljö. Det är så vackert att man nästan får ont i ögonen. När övriga i gänget åt glass så tog jag hunden på en promend, där gick vi på släta röda klippor och såg havet blåsa omkring. Vi har det så bra som inte behöver åka särskilt lång för att få njuta av en vidunderlig natur.
Och nästa gång får det bli strandpromenad, krabbfiske och picknick. Betydligt billigare och bra mycket pampigare, särskilt när gråvita moln tornar upp sig och havet brusar. Lycka även i sämre sommarväder!
Dessa chokladkakor kan man då fylla picknick-korgen med, de kom till efter att jag bakat Roys chokladtårta. Det blir en del chokladsmörkräm och chokladsås över, så då fylldes dessa kakor med resterna och det blev ju rätt smarrigt :)


Dubbla chokladkakor med mjölkchokladsmörkräm och mörk chokladkräm
100 g. mjukt smör
1,25 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 msk ljus sirap
1,5 tsk bakpulver
2 dl mjöl
1/2 dl kakao
1 nypa salt
Sätt ugnen på 160 grader.
Blanda ihop alla ingridienser till en deg. Rulla bollar, lägg på plåt och platta till något. Grädda mitt i ugnen ca 20 min.
Låt vila på plåten några minuter och lägg sedan över dem på galler så de får kallna helt.
Om man inte har smörkräm och chokladkräm över så kan man, innan man bakar chokladkakorna, röra ihop detta. Gör 1/3 av mjölkchokladsmörkrämen och 1/2 chokladsåsen. Ställ kallt så länge.
När kakorna kallnat, spritsa en ring runt kanten på en kaka, fyll med chokladsås/kräm och lägg en kaka på toppen. Voila!
Enjoy!!
skriven
Men gud så gott det där såg ut!