Kladdkaka med daim
Har haft en minisemester på Skara sommarland. Vi hyrde stuga och fröjdade oss två dagar på sommarland. Första dagen var det mest barnen som fröjdade sig medan vi vuxna gick och frös, dag nummer två var det varmare så då kunde vi verkligen njuta av vår vistelse, även i badet.
Igår kom vi hem, packade upp det mesta och jag satte igång min "vän" tvättmaskinen... Sen gick luften ur oss allihop, det blev pizza till middag och film i soffan för hela familjen. Men vad är väl en slappardag utan efterrätt! Och inget finlir här inte, kladdig kaloribomb ska det vara och det blev det: kladdkaka med daim!
Jag älskar daim och jag älskar mint, ni kan ju förstå hur lycklig jag blev förra året när det dök upp daim med mintsmak i butikerna! Dessa underbara chokladbitar fick toppa gårdagens kladdkaka och inte blev det dåligt inte. Lättvispad grädde till, sen satt vi i kladdkakekoma hela familjen.

(mobilbild)
Kladdkaka med mintdaim
150 g smör
1 1/2 dl socker
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
2 ägg
2 dl mjöl
2-3 dubbeldaim med mintsmak
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Blanda ner socker, kakao, vaniljsocker och salt. Rör i äggen till en jämn smet. Tillsätt mjölet och rör slätt.
Häll smeten i en ugnsfast form, grädda i mitten av ugnen 10-20 minuter beroende på hur stor form du tar.
Hacka under tiden daimen.
Ta ut kakan ur ugnen och strö över chokladen direkt, låt svalna.
Servera med lättvispad grädde.
Mums!