Sommarmousse
Underbara, härliga väder! Ställer in mig i svenne-banan-ledet och pratar väder som aldrig förr. Men man blir på så galet bra humör när den stackars solkraken visar sina långa stålar. Känner lite semestervibbar smyga sig på sakta men säkert. Är i stort behov av en långledighet, min jobbhjärna stängs liksom av när det börjar närma sig semester. Orkar inte ta mig för något och det mesta känns som det kan vänta till höstterminen.
Nu vill jag bara vara med familjen och njuta av att inte behöva titta på klockan och ha en massa tider att passa. Det är semester det!
I lördags var det, som jag nämnde i förra inlägget, tjejkväll och Diggiloo på schemat, vi hade hur trevligt som helst men drabbades av världens aniklimax när Diggiloo var inställt pga blåst (och vi som var så glada för att det inte regnade!!)
Vi åkte dit, fick beskedet och vände och åkte hem igen. Stämningen i bilen på väg tillbaka var inte densamma som på vägen ut kan jag säga. Men väl på plats igen så blev det prat, tjat och glada miner. Efterrätten som skulle ätas i gröngräset till tonerna av Magnus Carlsson fick istället mumsas i värdinnans härliga uterum! En underbart god och fräsch mangopannacotta med hallon, supergott.
En annan härlig efterrätt är en passionsfruktsmousse jag gjorde för ett tag sedan. Den är väldigt enkel att göra, passar bra när man kanske befinner sig i stugan eller husvagnen. Då är det bra om det är enkelt att göra, kan förberedas och smakar mums. Detta recept kommer från min "klippsamling" så jag vet tyvärr inte vart jag hittade det från börjar men jag antar att ingen stämmer mig för att jag inte nämner ursprungskällan ;)

Passionsfruktsmousse
5-6 portioner
12 mogna passionsfrukter + 2 till garnering
1 burk kondenserad mjölk, 400 g
3 dl vispgrädde
Gröp ur innehållet i de 12 passionsfrukterna i en matberedare eller bunke och använd stavmixer. Kör 10-20 sek så saften frigörs men kärnorna är hela. Sila ner saften i en bunke. Blanda ner den kondenserade mjölken och blanda.
Vispa grädden ganska hårt och vänd ner lite i taget i passionsblandningen. Rör smeten slät och häll upp i en skål eller mindre portionsskålar. Täck med plast och ställ i kyl minst 2 timmar.
Garnera med de resterande passionsfrukterna vid servering.
Enjoy!