Studentdag!

Många glada studenter som firade att sista dagen i skolbänken var avklarad. Kommer så otroligt väl ihåg dessa veckor innan min egen student, var en fantastiskt rolig tid. Så härligt att se alla glada människor!
 
Ikväll var vi med och firade mannens kusinbarn som i denna stund vimlar på stan. En mysig kväll med god mat och smarriga tårtor. Ja finns det flera sorter är det ju dumt att bara ta av en ;) Och vädret var verkligen på studenternas sida, efter senaste tidens kyla får man kalla eftermiddagens temperatur för högsommarvärme!
 
Grattis alla studenter!! Hoppas kvällen och morgondagen blir oförglömliga!
 
Lite sent för ett tips på efterrätt till studentfirandet men här kommer en bra efterrätt/kaka till andra kalas och diverse firande som brukar ske under sommaren. Den är dessutom glutenfri så ett bra alternativ om det finns allergiker i bekantskapskretsen. (Jag vet att celiaki är en sjukdom men  det ser så konstigt ut om jag skriver att det är en bra efterrätt ifall det finns sjuka människor i bekantskapskretsen ;)
 
(efter ett litet missöde fick det bli en vikt tårta istället för en rullad :)
 
Marängrulle med lemon curd, grädde och hallon
 
6 äggvitor
3 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 tsk vitvinsvinäger
2 msk maizena
1 dl mandelspån
 
Lemon curd, ca 2 dl (köpt eller egen. Finns ett enkelt recept här på bloggen)
 
3 dl grädde
200 g hallon
 
Sätt ugnen på 175°. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Vispa i florsockret, lite i taget, till en fast smet. Vispa i vaniljsocker, vinäger och majsstärkelse. Bred ut marängsmeten på bakplåtspapper på en plåt, ca 30x40 cm. Strö över mandelspån. Grädda i mitten av ugnen 25–30 min. Låt kallna.
Vispa grädden.
Vänd upp kakan på ett bakplåtspapper. Dra försiktigt bort pappret som kakan bakats på.
Bred på lemon curd och grädde. Strö över hallonen. Rulla ihop till en rulle med skarven nedåt.
 
Take care!

Kommentera här: