Dadelbollar

Jag har längtat så efter att få vara hemma mer med barnen och har sett fram emot att få hem barnen på fredag eftermiddag och äta något smarrigt mellanmål och ladda för helgen. Men sist jag var ledig fredagar så blev det mycket kakor och annat gott till mellis, sen var det fredagsmys och det kändes som det sprutade socker ur öronen på dem framåt kvällen. Nu är jag kanske inte känd för att vara den mest hälsosamma människan i stan men det blev lite för mycket av det goda, även för mig...
 
Jag vill fortfarande att fredag eftermiddag ska kännas lite speciell för barnen men istället för kakor försöker jag hitta på mellanmål som är goda, lite annorlunda och inte alltför onyttiga. I fredags blev det därför dadelbollar. Jag ska erkänna att jag var skeptisk, är inget fan av dadlar men dessa var riktigt goda. De smakade nästan som vanliga chokladbollar och det bästa av allt, barnen älskade dem. Så är ni sugna på något gott och sockerfritt, testa dessa. Receptet kommer från tidningen Hembakat (jag tillsatte lite hackad choklad (70 %) för att få ännu mer chokladsmak)
 
 
 
Dadelbollar
 
10 dadlar (urkärnade)
2 1/2 dl havregryn
1 1/2 msk kakao
3/4 dl kokosolja
1 nypa salt
3-4 msk kaffe
ev några rutor hackad choklad 
kokos
 
Lägg alla ingredienser (utom den hackade chokladen) i en skål, kör med stavmixern tills allt är mixat till en smet/deg. Vänd ev i hackad choklad. Rulla till bollar och vänd sedan runt bollarna i kokos. Ställ kallt.
 
Enjoy!

Kommentera här: