Glutenfri kladdis
Vet inte men jag trodde i alla fall att vintern var över. Hade tänkt mig sitta mot en solig vägg, en kopp kaffe i handen och en sovandes bebis bredvid under de första veckorna av föräldraledigheten. Blev inte riktigt så...jag funderar starkt på att ta fram vinterjackan igen.
Jag vet att aprilväder kan vara en aning nyckfullt men man blir lika besviken varje gång det blir såna här hemska bakslag. Och snö känns inte alls ok nu...
Tur jag kan vara hemma och fika istället ;). I lördags hade vi svåger med familj på besök och såklart blev det fika. Svågern är glutenintolerant så jag svängde ihop en glutenfri kladdis, hade glutenfritt mjöl hemma men jag skulle tippa på att det funkar att byta ut det mot potatismjöl om man inte har något annat mjöl hemma.

Glutenfri kladdkaka
150 g smör
100 g mörk choklad
2 dl glutenfritt mjöl
1 1/2 dl socker
2 msk sirap
1 krm salt
2 ägg
1/2 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och mjöla (glutenfritt, eller använd kokos) en springform.
Smält smöret och chokladen i en kastrull på låg värme. Rör i ägg och rör smeten jämn. Tillsätt övriga ingredienser.
Grädda mitt i ugnen 20-25 minuten.
Servera med lättvispad grädde eller vaniljglass.
Servera lite lätt ljummen om du vill ha den kladdig, annars kan kakan göras dagen innan då blir den seg och även det är alldeles underbart :)
Mumma!