Lakritsbrownies med citronfrosting
Idag har jag och lilleman inga planer alls, väldigt skönt. Jag har blivit riktigt duktig på att inte få dåligt samvete för att jag inte springer runt och städar hela tiden. Tidigare kunde jag städa, tvätta, diska och rensa högt och lågt och ändå såg jag bara allt jag INTE hade gjort. Men nu tycker jag det är helt ok att sitta på baken och inte göra nåt alls en liten stund. Konstigt nog får jag gjort lika mycket ändå!
Lite städning blir det ändå, tar lite i taget så blir jag nog klar nån gång.
Vi ska ta en promenad också, måste få ordning på magmusklerna efter graviditeten. Vill ju inte bli helt förslappad :) (kosten får vänta, har så mycket tid till att baka nu så jag måste passa på ;) haha.
Nån som har tagit tag i sina planer är min käre man. Han har börjat ordna med vår altan som ska kläs in i trä, ska bli underbart att få en ordentlig altan. Han håller även på att fixa en lite kassadisk till barnen, ska bli så roligt att hämta hem dem idag så de får inviga sin lilla kiosk. Jag kanske får "köpa" fika i kiosken så vi kan äta mellis ute (om vädret tillåter)

Lakritsbrownies med citronfrosting
2 ägg
1 dl farinsocker
1 dl socker
150 g smör
200 g mjölkchoklad med lakrits
1 krm salt
1 dl mjöl
1/2 dl kakao
2 msk lakritspulver
1 1/2 tsk bakpulver
100 g smör
100 d färskost
1 citron (skalet)
1 tsk vaniljpulver
1/2-1 dl florsocker
lakritsströssel
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smör och choklad i en kastrull på låg temperatur, låt svalna något.
Vispa ägg, farin och socker pösigt. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten. Häll i smörblandningen och rör till en jämn smet.
Häll smeten i en pappersklädd form, ca 35 x 20 cm. Grädda i 30-35 minuter mitt i ugnen. Låt kallna helt.
Vispa ingredienserna till frostingen riktigt poröst. Bred över den kalla kakan och strö över strössel.
(jag använde salta lakritsflakes men det blev alldeles för salt så gör inte det :)
Kram!
skriven
Åh vad gott det lät!