På´t igen...
Tänkte försöka mig på lite bloggande igen nu när jag fått betydligt mer tid på mina händer... Det där med att arbeta heltid, ta hand om hus och barn OCH blogga funkar inte alls... och har man som jag prioriterat sömn det senaste halvåret så har det inte blivit så mycket bakande heller. Men nu så!! Skulle kunna tänka mig att baka från morgon till kväll.
Nu funkar ju inte det riktigt heller för jag har en ny liten familjemedlem att ta hand om (även om han mest sover och äter). Den 3 april kom vår lille son till världen, några dagar över tiden och såklart väldigt efterlängtad. Och när man har 3 tjejer tidigare så är det ändå lite extra kul med ett litet gossebarn. Hjärtat svämmar nästan över när jag håller i denna goa lilla varelse <3 Så nu blir det även extra kärlek i bakverken ;)
Bakade fantastisk goda cookies häromdagen, eller egentligen var det en stooor cookie som skulle bakas i en springform. Men min springform är på rymmen så det fick bakas i en form och sen skars dom i rutor. Lite sega och fyllda med choklad. Receptet fick jag från tidningen Hembakat.

Amerikansk jättecookie
200 g choklad, valfri
175 g smör
1 1/2 dl socker
1 1/2 dl farinsocker
1 ägg
1 1/2 tsk bikarbonat
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
1 dl havregryn
3 3/4 dl mjöl
Sätt ugnen på 175 grader, hacka chokladen grovt. Vispa smör, socker och farin pösigt. Knäck i ägget och vispa. Tillsätt bikarbonat, vaniljsocker, salt, hvregryn och mjöl. Blanda till en deg. Tryck ut degen i en smord och mjölad springform (eller en liten långpanna).
Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter. Låt den svalna i formen.
Pudra över lite florsocker vid servering. Ät som den är eller servera med vaniljglass.
Nåt till lördagsfikat :)
skriven
Är det så att din form är här 😕