Lyxlunch

Dagarna går i lugn takt, vi har gjort absolut ingenting de senaste dagarna. Nu blir det husvagnen några dagar, det är ändå lättare att göra "ingenting" där, hemma blir det lätt hushållsarbete. Fast nog längtar jag galet mycket efter strandhäng nu. Ja det kanske kommer.
 
Igår var det nationaldag i USA och själv har jag absolut ingen koppling alls till det stora landet men efter att ha kollat flödet på instagram och pinterest så kunde jag inte motstå att göra lunch med de amerikanska färgerna i åtanke. Det fick bli lyxiga crepes med grädde, jordgubbar och blåbär. Är det sommarlov så är det!
Passar även bra som efterrätt nu i sommartider (ok i husvagnen också, även om jag inte älskar att stå och steka i vagnen). Crepes kan stekas innan middagen, sen kan man fylla dom precis innan servering eller låt var och en fylla sin egen lilla pannkaka.
 
Så grattis USA och nu får jag kolla upp om något land firar nationaldag idag så jag får lite mer inspiration ;)
 
 
 
Lyxcrepes
 
4 dl mjöl
1 nypa salt
1 msk socker
1 msk vaniljsocker
1 dl grädde
7 dl mjölk
2 ägg + 1 äggula
 
Blåbär, jordgubbar
Grädde
 
Blanda de torra ingredienserna i en skål, häll på grädde och 3 dl av mjölken. Rör till en slät smet. Häll på resten av mjölken och vispa slätt. Tillsätt äggen och blanda.
Stek små pannkakor på låg värme så de inte får så mycket färg. Låt kallna.
Fyll med grädde och bär, pudra över florsocker vid servering.
 
Jag kokade mina jordgubbar med lite socker och vatten till en sås som vi hade till, men har man färska jordgubbar är dom ju godast naturella.
 
Kram!

Kommentera här: