Silviakaka
"Klagade" lite igår på att vi inte hittar på så mycket. Men igår eftermiddag var jag och en kompis på stan, fullt med folk och solen sken. Vi hade det fantastiskt mysigt, bara vi två utan barn och gubbar. Lunch, shopping och fika, längtar redan tills vi får ihop en date igen.
Men hur mysigt och trevligt detta än var så var det så otroligt skönt att komma ut till lugnet i husvagnen igen. Jag är verkligen en lant-lolla ut i fingerspetsarna. Ibland kan det bli lite enformigt att bara göra ingenting men ett litet avbrott på några timmar och jag känner att det finns inget bättre. Ombyte förnöjer helt enkelt! Dagen avslutades med kvällsdopp och kvällsmat framför Ernst, kan det bli bättre ;) "I det enkla bor det vackra" som Ernst skulle sagt :D
Och i sin enklaste form gjorde jag en Silviakaka häromdan, efter alla år med mannen så fick jag alldeles nyligen reda på att han älskar denna kaka (!) jag kan hålla med, kanske älskar är ett starkt ord men med sin fluffighet och vanilj- och smördoftande glasyr är den ändå något extra och ändå se enkel. Härligt!!

Silviakaka
2 ägg + 1 äggvita
2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
3 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 dl varmt vatten
2 dl florsocker
75 g smör
2 msk vaniljsocker
kokos
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg, socker och vaniljsocker riktigt ljust och fluffigt. Blanda mjöl och bakpulver, vänd ner i äggvispet. Häll i vattnet och rör smeten jämn. Häll i en smord och bröad form.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 45 minuter. Ta ur ugnen och låt vila i formen en liten stund. Stjälp upp på fat och låt kallna.
Blanda smör, florsocker och vaniljsocker i en kastrull och rör ihop tills smöret smält. Häll glasyren över kakan och strö över kokos.
Mums!