Vinbärskaka
I fredags gick även mannen på semester så nu är familjen så gott som samlad igen, väntar bara på största dottern som är ute på tur. Vi packade ihop oss och åkte till husvagnen i vanlig ordning. Det blev fika och kvällsdopp när vi kom fram sen kröp tjejerna ner i sängen och såg på film (tydligen det bästa som finns :))
Igår tog vi en sväng till Marsipanladan, jag älskar inte direkt marsipan men som tur är finns det himmelskt goda praliner också. Vi hann med en blåsig glasspaus vid "Rosa kiosken" och tittade på båtarna som tuffade/körde förbi.
På hemvägen "råkade" vi få med oss en stor påse lördagsgodis, underbart att handla godis när man är hungrig. Efter middagen sov hela familjen middag (utom mellandottern, som inte vet hur man gör när man sover middag), vaknade 19.30!! Ja detta är semester.
Kvällspromenad och hallonplock hann vi med innan det blev dags för sängen, ja nu är livet för härligt!

Vinbärskaka
3 ägg
2 dl socker
2 tsk vaniljsocker
3 dl mjöl
2 tsk bakpulver
75 g smör
2 dl vinbär
2 dl florsocker
2 msk vatten
vinbär
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och pösigt. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner i smeten. Smält smöret och rör i detta till en jämn smet.
Smörj och bröa en bakform, häll i smeten och grädda i nedre delen av ugnen 40-45 minuter.
Låt kallna.
Blanda florsocker och vatten och ringla detta över den kalla kakan, garnera med vinbär.
Kram!