En magisk helg

Nu spurtar vi mot lata dagar, krabbfiske och förhoppningsvis massor med bad och sol. Barnens kläder till skolavslutningen är klara sedan länge (för en gångs skull), skor och hårprydnader ligger oanvända i väntan på den stora dagen. Allt och alla är redo.
Det enda som var lite svårt att komma överens om var tårtan (jag har ju två skoltjejer nu för tiden) men bägge var överens om att de ville ha marängtårta. Första skolavslutning nånsin där det inte ska ätas en klassisk jordgubbstårta, funderar stark på att göra en bara till mig ;). Men nu fick de välja och då blev det så, fyllningen var det dock svårt att enas om. Så som den diplomatiska moder jag är gör vi i år små marängbottnar, 3 sorters fyllningar, grädde och jordgubbar i olika skålar sen får man komponera sin tårta bäst man vill... Alla glada, alla nöjda!
 
Måste bara nämna helgen, en fantastisk helg där Håkan Hellström var höjdpunkten. Det var en upplevelse jag sent ska glömma. Jag är ingen konsertmänniska och alldeles för ekonomisk (snål) för att lägga pengar på nån också men vinner man två biljetter till Håkan på Ullevi då bara går man. Och det är jag ofantligt glad att jag gjorde, galet mäktigt! Tack Estrella för en otrolig vinst! 
 
Nu hoppas jag sommarlovet blir lika magiskt, tänkte jag skulle försöka lägga krut på recept man kan göra utan ugn och som inte tar alltför stor plats i kylen nu när vi spenderar större delen av sommaren i husvagnen. Det blir en utmaning :)
 
Detta recept kräver visserligen ugn men går ganska fort så man "slipper" stå och baka hela dagen när solen skiner utanför fönstret. De ser inte mycket ut för världen men smakar desto godare.
 
 
 
Daimcookies
 
150 g smör
1 dl socker
1 dl råsocker
1 ägg
1 tsk bikarbonat
2 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
1 dl havregryn
1/2 dl kakao
2 1/2 dl mjöl
100 g daim
 
Sätt ugnen på 175 grader. 
Vispa smör, socker, råsocker och vaniljsocker vitt och fluffigt. Tillsätt ägget och vispa. 
Blanda de torra ingredienserna och blanda till en deg. Hacka daimen grovt och vänd i.
Rulla bollar och lägg på en plåt, platta till något. Grädda ca 15 minuter.
Ta ur ugnen och låt kakorna ligga kvar på plåten några minuter, flytta sedan över till galler och låt kallna helt.
 
Enjoy!

Kommentera här: