En bra dag

Igår blev man då 36, närmare 40 än 30 plötsligt, det känns ju tokigt :) Men jag har faktiskt inget mot att bli äldre, tycker jag känner ett annat lugn i livet ju äldre jag blir vilket är väldigt skönt.
 
Dagen startade med att en liten ville upp och äta, sambon hade precis kommit hem från jobbet så kl 4 fick jag första paketet :). 
Efter en timmes sömn väcktes jag av skönsång och frukost på sängen av mina fina barn, fler underbara presenter landade på täcker (finns inget som barnens små skapelser). Största dottern hade vart på stan själv och handlat, gullungen!!
 
Efter att barnen skickats iväg till skola och förskola fick jag besök av mor och mormor, fika i en solig trädgård blev det då.
Hämtning av barn och mer trädgårdshäng, sen en härlig grillmiddag. Dagen avslutades med kvällsmat på stranden och ett snabbt premiärdopp för modiga barn.
Ja vad säger man...en lugn härlig dag omgiven av massa kärlek, känner mig lyckligt lottad!
 
 
 
Bjuder på en gul, sötsyrlig kaka/tårta som passar i sommar, vare sig det är födelsedagskalas eller inte.
 
 
Citron- och vallmokaka
 
1 1/4 dl mjölk
120 g smör
3 ägg
3 1/2 dl socker
1 citron, skalet (och saften från halva)
1/2 dl blå vallmofrö + lite till garnering
2 tsk bakpulver
3 1/2 dl mjöl
 
lemon curd (köp eller sök här på bloggen)
 
200 g mjukt smör
2 tsk vaniljsocker
2-3 dl florsocker
gul karamellfärg
 
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form. Micra smöret, häll i mjölken och ställ kallt tills det ska användas.
Vispa ägg och socker riktigt vitt. Tillsätt citronskal, citronsaft, vallmofrö, mjöl och bakpulver. Häll i mjölkblandningen och blanda väl.
Grädda i ca 30 -40 minuter (beroende på hur stor form du använder) och låt sedan kallna helt.
 
Vispa smör, vaniljsocker och florsocker riktigt vitt och fluffigt. Lägg 1/3 av krämen i en skål och tillsätt några droppar gul karamellfärg.
 
Dela tårtan i 2-3 bottnar (beroende på storleken). Spritsa en kant av den vita smörkrämen på den första bottnens kant (detta för att hålla citronkrämen på plats). Fyll ringen med lemon curd och lägg på nästa botten. Upprepa detta om du har tre bottnar.
 
Bred ett tunt lager av den vita smörkrämen på och runtom hela tårtan, ställ kallt ca 15 min. Bred på resten av krämen och ställ kallt 10 minuter.
Spritsa mönster av den gula smörkrämen på tårtan och strö över lite vallmofrö.
 
Redo att serveras.
(tänk på att ställa ut kakan i god tid innan den ska ätas om den förvarats i kyl. Kall smörkräm är blä)
 
Kram!

Kommentera här: