Brända mandlar

Första advent idag då, äntligen är dagen här när julen kickar igång på riktigt. Ljusen är tända på stan och ljusdekorationer lyser upp folks trädgårdar. Tycker det är skönt att det är mörkt så man kan tända ljus tidigt och det blir härligt juligt i hemmet.
 
Vi har en liten nisse som flyttat in till oss och idag väntade ett litet brev och pepparkakor på barnen när de vaknade. Tur mamman har en egen liten veckarklocka som ser till att jag kommer upp på morgonen, nu för tiden går "larmet" ca 4.30 varje morgon. Man hinner fixa rätt mycket innan resten av familjen vaknar. Det är dagens höjdpunkt varje morgon när de kommer ner för att se om nissen har lämnat något litet meddelande eller något annat spår efter sig.
 
Idag bjuder vi våra föräldrar och lilla mormor på adventsfika, det har blivit lite av en tradition och jag får ett tillfälle att grotta ner mig i julens alla dofter och smaker. Igår gjorde jag brända mandlar med lite kanel, det är så gott och går fort att göra. Passar bra till glöggen idag ;)
(såg att Sabina på bloggen http://blogg.alltforforaldrar.se/sweetandsimple/ hade pepparkakskrydda på sina,det lät ju ännu godare haha. Måste testa det nästa gång!)
 
 
 
Kaneldoftande brända mandlar
 
1 1/2 dl socker
1/2 dl vatten
200 g mandel
2 tsk kanel
 
Rosta mandeln i en torr stekpanna, pudra över kanel och rör om. Koka upp vatten och socker. När det kokar hälls sockerlagen över mandlarna och nu gäller det att röra hela tiden. Rör tills mandlarna sockrar sig och fått lite färg. Strö ut mandlarna på ett bakplåtspapper så de får svalna.
 
Kram!

Kommentera här: