Chokladfondue

Tar helg och firar samtidigt chokladens dag. Jag och dom små väntade in två systrar och som sagt nu tar vi helg och är det chokladens dag så är det. Vi skar upp lite frukt, smälte choklad och sen doppades det för fulla muggar. Så mycket frukt har inte största dottern ätit på länge. Bra eller dåligt...vem vet?
 
En väldigt enkel men god efterrätt. Men passar endast om man har ett litet matbord. Ska alla doppa i samma lilla skål så gäller det att man sitter sätt ihop. Här hemma var "fint bordskick" helt försvunnet, det snarare hängdes över bordet för att kunna doppa sin lilla fruktbit. Inget för stora middagsbjudningar direkt, eller så får man ge alla var sin skål med choklad...det funkar ju det också.
 
Det bästa med denna efterrätt är att man kan välja choklad efter humör, det finns ju choklad i alla varianter så det är bara att ta sin favorit och smälta.
 
 
 
Chokladfondue
 
200 g choklad (valfri sort)
1/2 dl grädde
Frukt
 
Smält chokladen i micro, värm grädden, häll i och blanda. Eller hacka chokladen, koka upp grädden och häll den över chokladen. Rör chokladen slät.
Häll upp i en fondueskål/skål/småskålar.
Skär upp frukten.
 
Doppa och mumsa!
 
Kram!

Kommentera här: