Mjölkchokladtryffel med Baileys
En vecka kvar till bästa söndagen på hela året! Så mycket att baka, så lite tid. Helst skulle jag vilja låsa in mig i köket, säga upp mig från "mammauppdraget" och bara fixa en adventsfika som får själva Tomtefar att bara gapa av förundran. Men jag får väl vakna ur min snöiga, glittrande adventsbubbla och se vad jag kan hinna med och handla lite lagom så vi inte behöver skuldsätta oss pga lussebullar.
Önskar vädergudarna kunde förstå att advent är lika med snö bara, hur svårt kan det vara! Denna grå vy som finns utanför fönstren är för tråkig. Det enda som är bra med det är att det snabbt blir mörkt ute så man får tända ljus och mysa. En annan bra sak är att inte alla ostädade hörn syns så tydligt. Inget ont som inte har något gott med sig (sa hon käckt!)
Om man inte alls vill låsa in sig i nåt kök och tycker att lussebullar och pepparkakor går att köpa i affären men ändå vill sätta en liten guldkant på adventsfirandet då tycker jag man ska göra dessa små underbara tryfflar. Perfekta att ha på gottebordet på julafton också, inget långt knäck-kok här inte. Det enda besvärliga här är att se till så grädden inte kokar över och att man inte äter upp alla själv innan man hunnit bjuda minsta lilla gäst.

Mjölkchokladtryffel med Baileys chocolat
200 g mjölkchoklad
1/2 dl grädde
1/2 dl Baileys chocolat
1 tsk honung
1 msk smör
Kakao
Hacka chokladen fint. Koka upp grädde, Baileys och honung. Ta av från plattan och häll över den hackade chokladen. Klicka i smöret.
Ställ kallt i ca 3 timmar. Rulla bollar (de behöver inte vara perfekta, tryfflar får gärna se lite ojämna ut. Det är ju trots allt så de fått sitt namn...från tryffelsvamp...som inte är helt runda....ja ni fattar!) rulla bollarna i kakao. Ställ kallt till servering.
Mums!
skriven
Grymt goda😘👌