Saffransskorpor
Njuter till fullo av detta vita vackra vinterlandskap. Så vackert och behagligt väder. Igår invigde vi stora pulkabacken och det var rosiga, svettiga och trötta barn (och mamma) som kom hem. Det är nu man önskar att jullovet var här så man kan vara ute hur länge man vill men några veckor till så är vi snart (typ!?!) där.
Vi packade in pulkor, matsäck och ungar i bilen. Det är verkligen en syn för gudarna när alla sitter så påpälsade att andningen börjar kännas lätt ansträngd, barnen börjar bli varma och klär av sig medan jag förmanar att det inte är någon idé för vi är snart framme. :)
Men väl på plats så startade vi med mellanmål och det är verkligen nåt speciellt med att dricka varm choklad i en snödriva :)
Sen blev det åka av, barnsligt kul!

Saffrans- och clementinskorpor
125 g mjukt smör
2 dl socker
3 ägg
1/2-1 g saffran
8-9 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
3 clementiner (eller 1 apelsin)
Smält 25 g av smöret tillsammans med saffran och låt svalna. Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa restev av smöret och sockret ljust. Tillsätt äggen, ett i taget, och vispa väl mellan varje. Häll i saffranssmöret, rivet clemtinskal och vispa.
Blanda de torra ingredienserna och häll ner i smeten. Rör ihop till en deg som inte kladdar.
Dela degen i tre delar och rulla ut till längder som läggs på pappersklädd plåt. Grädda mitt i ugnen 20 minuter. Ta ut plåten och skär skorporna i ca 2 cm tjocka skivor. Lägg dem med snittytan upp och ställ in plåten i ytterligare 15 minuter. Stäng av ugnen och låt plåten stå kvar tills ugnen kallnat. (Jag glömde av mina över natten och det gör inget det heller!)
Kram!